Groepslessen

Bij Fit Factory kun je dagelijks meedoen met de leukste en populairste live groepslessen! Op deze pagina vind je een korte uitleg van alle groepslessen. Kijk voor het groepsles aanbod per club op een vestigingspagina of vraag een gratis proefles aan.

Club Power

Club Power is een zeer effectieve manier van krachttraining, waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. Deze pas je aan aan je eigen niveau. De belangrijkste fitnessoefeningen komen aan bod en je traint je hele lichaam. Ideaal om strakker in je vel te komen en sterker te worden!

Cycle

Cycle is een fietsworkout op muziek. Een ware caloriekiller en een perfecte manier om aan je uithoudingsvermogen te werken of je buiten fietsprestatie te verbeteren. Al jaren een hit en dat is niet voor niets!

Bootcamp

Bootcamp is een spierversterkende training, veelal uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. Het doel is om je kracht en uithouding te verbeteren door intense groepstrainingen.

HIIT

Deze les zorgt ervoor dat je binnen 30 minuten een full body workout hebt gedaan. Super goed voor je uithoudingsvermogen, conditie en om sterker te worden.

Steps

Steps is een cardio workout voor het hele lichaam waar je snel fitter van wordt. Basis steppen, net als een trap op en af lopen – dat is de kern van Steps – zo krijg je in no-time strakkere benen en billen. We wisselen ritme en flair af met atletische bewegingen om je hele lichaam te trainen!

Power Boxing

Powerboxing is een tactische vechtsport waarbij inzicht, kracht, coördinatie, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen belangrijk zijn. Powerboxen is een bootcamp-achtige workout waarbij je versneld alle technieken van boksen leert kennen. Lekker intensief!

XCORE

XCORE is een functionele training, waarbij je met de XCORE-buis je buik, rug, benen en armen traint. De XCORE-buis is een aluminiumkoker gevuld met grit, deze beweegja heen en weer. Doordat het grit verplaatst, worden je spieren extra gestimuleerd.

Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics en erg leuk om te doen!

DeDe Dance

Talentvolle docenten leren je een unieke manier van bewegen. Geen hiphop, moderne dans of streetdance, maar een eigen stijl die barst van de energie. Werk aan je conditie en lenigheid in het eerste gedeelte. Leer daarna een choreografie en dans het tweede halfuur op de allerleukste muziek met jouw vriendinnen.

Krav Maga

Krav Maga is een verdedigingskunst die zijn oorsprong heeft in Tsjechoslowakije en Israël. In deze les leer je alle technieken om meer zelfvertrouwen te krijgen. Een intensieve workout waar samenwerken belangrijk is.

Yoga

Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen die er zijn binnen Yoga. De kracht van deze variatie is dat de spieren steeds op een andere manier worden gebruikt.

Pilates

Pilates is het best te omschrijven als een inspannende ontspanningsles. Een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Meditatie

Mediteren is enkel zijn in het hier en nu. Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Aandacht voor ademhaling en innerlijke rust. Er wordt gewerkt met muziek, mantra’s en/of klankschalen. Onze meditaties duren 15 minuten voorafgaand aan enkele yogalessen.

Aqua Jogging

Aquajogging is een intensieve les in het zwembad waarbij aandacht besteed wordt aan spierversterkende oefeningen en uithoudingsvermogen. Groot voordeel is dat de gewrichten en gewrichtsbanden nauwelijks belast worden.

Zwangerschapszwemmen

Tijdens het Zwangerschapszwemmen ervaar je doelgerichte oefeningen om je conditie te verbeteren. Zelfs als je buik in omvang toeneemt, kun je vrijwel alle oefeningen probleemloos uitvoeren. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsvorm.

Vitaal fit

Vitaal Fit is een les die zich met name richt op deelnemers vanaf 55 jaar. Tijdens deze les worden er verschillende oefeningen gedaan om je spieren te verstevigen en je conditie te verbeteren. Het is laagdrempelig en iedereen kan instromen. Vitaal ouder worden, dat is het doel van deze leuke les!