yoga
Yoga volg je bij

Fit Factory

Ben jij klaar voor meer balans in je leven?
Fit Factory heeft zich de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in Yoga, Pilates en Body & Mind lessen. In een snel veranderende maatschappij waar eenieder een drukke agenda heeft, is het goed om regelmatig tijd voor jezelf vrij te maken. Zorg voor de juiste in- en ontspanning en zorg voor de juiste balans in je leven. Alleen dan haal je het maximale uit je lichamelijke en fysieke gestel.
Gratis proefles Yoga

PowerYoga

Poweryoga, afgeleid van de Asthanga Yoga, is een actieve en krachtige vorm van yoga waarbij je een serie asana’s (houdingen) op een vloeiende en dynamische manier doorloopt. De adem wordt hierbij gecombineerd. We werken aan het verbeteren van kracht en souplesse, maar geeft ook balans, rust en energie. Power yoga is zowel geschikt voor beginners en gevorderden. Er wordt tijd en aandacht besteed aan uitleg van houdingen en ademwerk.

Voor beginners en gevorderden.

Vinyasa Flow

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga waar ook de oorsprong vanuit Asthanga ligt. Vinyasa staat bekend als Flow yoga. De houdingen achter elkaar vormen een coördinatie die gepaard gaan met de ademhaling. Door je aandacht met behulp van je adem te richten op de beweging en het ervaren van je lichaam ontstaat het gevoel van Being In The Flow. Naast in beweging te blijven worden houdingen vooral aan het eind van de les aangehouden wat maakt dat de les toegankelijk is voor beginners en gevorderden.

Voor beginners en gevorderden.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een traditionele vorm van Yoga. In deze les wordt er aandacht geschonken aan meditatie, ademhaling en houdingen die langer vast gehouden wordt. Hatha betekend letterlijke kracht. Dit op lichamelijk en geestelijk niveau, met doel het brengen van evenwicht door inspanning en ontspanning. Het doel van Hatha yoga is het samenbrengen van lichaam en geest met resultaat innerlijke rust en harmonie.

Dinsdag 9.00u (gevorderde les).
Woensdag 10.30 (geschikt voor beginners, 55+ en mensen met fysieke klachten).

Easy Flow

Easy Flow is een les waarbij we rustig van de ene houding naar de andere houding overgaan. Meditatie ( concentratie oefeningen), ademhaling zijn vaste onderdelen van de easy Flow. Deze les is zeer geschikt voor alle leeftijden en mensen met (fysieke) klachten. De les wordt rustiger benadert waardoor tijd en ruimte is voor verdieping van de houdingen.

Geschikt voor beginners, 55+ en mensen met (fysieke) klachten. 

Yin Yoga

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, en de asana’s worden voor langere tijd vastgehouden, drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ze rekken diepliggende spieren en maken het bekkengebied los. Ook hier wordt aandacht besteed aan meditatie, ademwerk en filosofie Traditionele Chinese geneeskunde waar de naam zich aan verleend.

Geschikt voor iedereen.

Yoga Nidra

Deze bijzondere yoga vorm: Yoga nidra, wat letterlijk betekend “slaap van de yogi’s “ brengt je in de aller diepste staat van ontspanning. Je rust uit, lichamelijk en geestelijk. Als je in deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit het hoofd weg. In tegenstelling van andere vormen van yoga, doe je bij Yoga Nidra geen zittende en/of staande houdingen, maar lig je zo stil mogelijk in savasana een liggende houding. Tijdens deze sessie leidt een stem je door verschillende fases van de oefening heen waarbij je tot een diepe ontspanning komt.

Geschikt voor iedereen.

Aanvragen gratis proefles Yoga